Öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kadrolu öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 1-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınmıştı. Başvuruların tamamlanmasının ardından, öğretmenler atama sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyordu. Beklenen an geldi ve mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandı.

Öğretmenler, atama sonuçlarını 16 Ağustos 2024 tarihinden itibaren öğrenebilecekler. Sonuçlar, MEB’in resmi web sitesi “personel.meb.gov.tr” üzerinden yayımlanacak. Yer değiştiren öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri ise Yer Değiştirme Takvimi’nde belirtilen süreler doğrultusunda tamamlanacak.

Yer değiştirme işlemleri, öğretmenlerin tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Eğer hizmet puanları eşitse, öncelik öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olanlara verilecek; bu durumda da eşitlik söz konusuysa, öğretmenler bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Yer değiştirme işlemi 9 Eylül 2024 tarihinden önce tamamlanan öğretmenlerin görevden ayrılma işlemleri, atama kararnamelerinin gönderildiği tarihte yapılacak. 9 Eylül 2024’ten sonra yer değiştiren öğretmenlerden norm kadro fazlası olanlar atama kararnamelerinin gönderildiği tarihte, diğer öğretmenlerin ise yarıyıl tatili itibarıyla ayrılma işlemleri gerçekleşecek.

Abone Ol
Bildir
guest

0 Yorum
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle