MEB’den Uyarı: Kayıt Parası Alınması Yasal mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenlerin mazeret ve isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri ise Ağustos ayı içerisinde tamamlanacak. Kurul ve zümre toplantıları için gerekli hazırlıklar önceden yapılarak sürecin titizlikle yönetilmesi sağlanacak.

Bu eğitim yılında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf seviyelerinde uygulanacak. Bu model kapsamında öğretim programları, öğretmen ve eğitici eğitimleri, ders kitapları ve değerlendirme süreçleri gibi konulara dair detaylar ayrıca yayımlanacak bir genelgede yer alacak.

Genelge, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde ilk kez açılacak ortaokulların fiziki koşullarının, pedagojik ilkeler doğrultusunda planlanacağını belirtiyor. Ayrıca, öğrenci kayıtları sırasında kayıt parası veya başka ad altında herhangi bir zorunlu ücret alınmayacağı vurgulanıyor.

Öğretmenlerin ilçeler arası görevlendirilmesi sadece zorunlu mazeret durumlarında yapılacak, norm kadro fazlası olan yerlerde ise ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmemesi gerektiği belirtiliyor. Öğrencilerin sınıf ve şube belirlemeleri e-Okul üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Abone Ol
Bildir
guest

0 Yorum
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle